Новата збирка поезија од поетот Лулзим Хазири денеска беше промовирана во Гостивар, пред бројни љубители на пишаниот збор. Стихозбирката носи наслов „Тестамент ...
сите 5 | | | веќе видена

Балетските претстави „Кармен“ и „Валпургиска ноќ“, кои беа специјално подготвени од унгарскиот кореограф Габор Кевехази по повод 70-годишниот јубилеј на ...
сите 16 | | | веќе видена

Наспроти досегашното примарно поврзување на шаманизмот со религиозните практики на средна и северна Азија, ги детектиравме шаманистичките елементи во наши ...
| | веќе видена

Фолклорната традиција го носи во себе идентитетот на нашиот човек. Во фолклорот живеат нашите предци, кои тврдоглаво и гордо го зачувале низ вековите во ...
сите 4 | | | веќе видена