Конкурсот за наградите „Јован Котески“ и „Крсте Чачански“ отворен до 20 април

Крајниот рок за испраќање трудови на распишаниот конкурс за наградите „Јован Котески“ за необјавена поетска збирка и „Крсте Чачански“ за необјавена збирка кратки раскази е 20 април. Конкурсот го распишаа здужението за литература, култура и наука „Бран 2010“ и списанието „Бранувања“. Поетската збирка треба да содржи најмногу 50 песни, а секоја песна да не биде подолга од 30 стихови. Расказите не ...

⇐ DailyКурир ⇒