Изложбата „Поврзување“ дел од програмата на Ноќта на музеите во Пловдив

Во рамки на програмата за Ноќта на музеите во Пловдив, културно-информативниот центар на Република Македонија во Софија вечерва, 18 мај, ќе ја претстави ликовната изложба „Поврзување”... Во репрезентативниот простор на „Балабановата куќа” со педесетина дела ќе бидат претставени ликовните уметници Маријана Иванова (плакат), Марјан Ѕин (масло на платно), Зоран Мише (графика), Перица Георгиев ...

⇐ DailyCooltura ⇒