Изложба на Владимир Темков во ФЛУМ

На 23 мај во галеријата на Факултетот за ликовни уметности во Скопје, ќе биде отворена и зложбата „Потрага по смислата на ликовноста, во соочување со убавината на природата“ на македонскиот ликовен уметник Владимир Темков... На изложбата ќе бидат претставени дела од магистарски труд изработени во акрил на платно. Владимир Темков е роден во 1959 година во Кавадарци. Во Скопје завршил Средно ...

⇐ DailyCooltura ⇒