Изложба како матурски испит на тетовски средношколци

Матурантите од текстилното училиште Ѓоце Стојчевски од Тетово во рамки на проектните задачи за полагање на матурскиот испит изработија слики, графики и слични дела кои ги претставија на заедничка изложба. Сите дела се изложени во националната установа Уметничка галерија во Тетово. - Матурантите од образовниот профил „Дизајн на облека“ при средното текстилно училиште од Тетово со нивните проектни ...

⇐ DailyНова Македонија ⇒