Изложба на цртежи на уметници-бегалци од Сирија

„Бегство за подобро утре“ е насловот на изложбата на цртежи на уметниците сопружници Шерго Муса и Назли Абду од Сирија, која денеска напладне ќе биде отворена во Kинотеката на Македонија. Изложбата, која ќе трае до 25 јануари, ја организираат претставништвото на УНХЦР Скопје и Центарот за управување со кризи, а куратор е академската сликарка Маја Стефановска. На изложбата ќе бидат поставени ...

⇐ DailyДневник ⇒