Индиски фотограф прашува дали кравите се поважни од жените

Една генерација откако членките на феминистичкиот уметнички колектив „Герила грлс“ од Њујорк ги ставија своите маски на горили, укажувајќи на родовата и расната дискриминација во современата уметност, индискиот фотограф Суџатра Гош го поставува прашањето дали во Индија кравите се поважни од жените.Имено, тој направи серија фотографии на жени со маски од крави на главата, кои за брзо време ги ...

⇐ DailyНова Македонија ⇒