Хуманитарна трка за децата со Даунов Синдром

Стотици луѓе ги обелоденија насмевките на децата со Даунов Синдром за време на хуманитарната трка организирана од Мечувалечки Клуб Ескрим во саботата во Градски Парк, Скопје... Поддршката која беше дадена нема да остане незаборавена. Пред сите присутни децата со Даунов Синдром пренесоа една порака – „И ние го можеме истото како и сите!“. Тие тоа го докажаа за време на трката. Се повикуваат сите ...

⇐ DailyCooltura ⇒