„Господ е жив“ на сцената на велешкиот театар

На малата сцена на Народниот театар „Јордан Хаџи Константинов-Џинот“ во Велес вечерва, 19 март, ќе биде изведена монодрамата „Господ е жив“, авторски и автобиографски проект на актерката Драгана Босниќ... Претставата е на српски јазик и е дел од проектот за културна поддршка на српското малцинство во Република Македонија. Босниќ рече дека во претставата е обработена личната приказна на ...

⇐ DailyCooltura ⇒