Германскиот филм „Тони Ердман“ на „Скопско лето“

Германскиот филм „Тони Ердман“ во сценарио и режија на Марен Аде вечер ќе биде прикажан во рамки на годинашното „Скопско лето“.Филмот е драмска комедија која зборува за родителската борба за местото во животот на ќерката. Улогите ги толкуваат Сандра Хилер, Петер Симонишек, Томас Лојбл, Влад Иванов...Филмот е добитник на награда за најдобар европски филм, а има добиено уште четири европски филмски ...

⇐ DailyНова Македонија ⇒