Гавриловски со „Мугри“ во „Хорска лабораторија на 21 век“

Гоце Гавриловски, музичар Одбележувајќи две децении од својата авторска дејност, македонскиот композитор Гоце Гавриловски неодамна го објави албумот „Works“ на кој се забележани селектирани дела од неговиот досегашен творечки период. Компакт-дискот е издание на Центарот за култура од Битола, а речиси истовремено во зборникот „Хорска лабораторија на 21 век, музика за детски и младински хорски ...

⇐ DailyРадио Слободна Европа ⇒