Филмот „Насоки“ на Канскиот филмски фестивал

Филмот „Насоки“ на режисерот Стефан Командарев ќе учествува во конкуренцијата на престижната програма „Извесен поглед“ на Канскиот филмски фестивал, кој ќе се одржи од 17 до 28 мај. Филмот е копродукција меѓу Бугарија, Германија и „Сектор филм“ од Македонија. „Насоки“ е современа драма чие дејство се одвива во рамките на 24 часа, каде што во шест такси-возила се испреплетуваат судбините на група ...

⇐ DailyНова Македонија ⇒