„Европејци“ – на сцените во Тетово и Скопје

Исмејување на балканскиот и македонскиот менталитет преку драма, хумор, сатира, смеа и солзи е кусата содржина на комедијата „Европејци“ што во сабота претпремиерно ќе се прикаже во Центарот за култура „Иљо Антевски–Смок“ во Тетово, а на 24 април на сцената на Драмскиот театар во Скопје. Авторот на комедијата е современиот српски драмски автор Мирољуб Недовиќ–Рики, а драматизацијата ја подготвија ...

⇐ DailyУтрински ⇒