Етерични масла кои ги ублажуваат симптомите на настинка и грип

Маслата од еукалиптус, оригано, босилек, чајно дрво и нане благотворно делуваат при настинката и грипот... Поради тоа се препорачуваат за инхалација или како составен дел на спрејовите за носната празнина. Овие масла се многу концентрирани и не е препорачливо да се користат доколку не се разредени со вода. За инхалација при настинка (за возрасни лица) може да се додадат 5-10 капки масло во еден ...

⇐ DailyCooltura ⇒