Драмското студио во Прилеп одбележа 10 години постоење

Со свечена академија Младинското драмско студио „Чин 4 Сцена 5“ при ЦК „Марко Цепенков“ вчеравечер, 17 март, во киното Мис Стон во Прилеп, одбележа 10 години од основањето... Иницијативата за формирање на ДС била крунисана со премиерата на првата театарска претстава „Женско Царство“, во режија на актерот Милан Секулоски. „Изминатите 10 години Драмското студио театар „Чин 4 Сцена 5“ имаше 60 ...

⇐ DailyCooltura ⇒