„Додекоманија“ на Ацо Таневски спој на поетскиот и ликовниот израз

Во ликовната галерија на Центарот за култура „Марко Цепенков“ во Прилеп вчеравечер, 17 март, беше отворена изложба на ликовниот уметник и поет Ацо Таневски, насловена „Додекоманија“... Според авторот, ова е првпат македонската публика да ја види изложбата која наменски беше создадена и отворена пред две години во Македонскиот културен центар во Њујорк, а изложбата прави спој на поетскиот и ...

⇐ DailyCooltura ⇒