Џ.Р.Р. Толкин – славење на необичниот живот

Со делата како „Господарот на прстените“ и „Хобитот“ тој се смета за творец на литературата на софистицираната фантазија. Милиони читатели и натаму ги читаат неговите вонвременски дела секоја година На 3 јануари 1892 година Мејбел Толкин го родила својот прв син во централниот јужноафрикански град Блумфонтејн, кого го нарекла Џон Роналд Руел. Тоа момче подоцна ќе создаде глобално успешен книжевен ...

⇐ DailyУтрински ⇒