Детската оперета „Пролетна приказна“ премиерно на Мајски оперски вечери

Детската оперета „Пролетна приказна“ го отсликува будењето на пролетта и природата во неа... На програмата на 45-ти „Мајски оперски вечери“, во сабота напладне (20 мај) во Македонската опера и балет, детскиот хор „Фалсето“ при МОБ премиерно ќе ја одигра оперетата „Пролетна приказна“ од композиторот Стојан Стојков. Музичкиот израз на делото кореспондира со естетските и технички елементи ...

⇐ DailyCooltura ⇒