„Десет унгарски поети на дваесетиот век“ во издание на Матица

Во издание на „Матица македонска“ излезе од печат книгата „Десет унгарски поети на дваесетиот век“, во избор и препев на Паскал Гилевски.На страниците од ова антологиско издание застапени се стихови од класиците на унгарската поезија:Андре Ади (1877-1919), Михај Бабич (1883-1941), Деже Костолањи (1885-1936), Атила Јожеф(1905-1937), Миклош Радноти (1909-1944), Леринц Сабо (1900-1957), Ѓула Илјеш ...

⇐ DailyНова Македонија ⇒