Денеска е Светскиот ден на среќата

Денеска, 20 март, се одбележува Светскиот ден на среќата, согласно Резолуцијата 66/281 на Генералното собрание на Обединетите Нации, усвоена на 28 јуни 2012, во која се вели дека стремежот кон среќа и благосостојба е основно право на човекот... Според документот, среќата треба да биде цел на државната политика и да стане компонента на покомплексен, поправеден и балансиран економски раст, што ...

⇐ DailyCooltura ⇒