Цитати од Сигмунд Фројд за различните тајни на смртниците

Освен тоа што му било основна должност и повик, Сигмунд Фројд со задоволство се впуштал и во теориски објаснувања на религиските, антрополошките и уметничките појави. На феминистките и религиозните луѓе веројатно нема да им се допаднат ставовите на Фројд кои се однесуваат на уверувањата што ги застапуваат и бранат. Без разлика на тоа дали ги сметаме за претерани и еднострани, интересно е да се ...

⇐ DailyФакултети ⇒