Багески: Гитар арт фестивал е сон на секој гитарист

Гитаристот Дарко Багески. Македонскиот гитарист Дарко Багески со два настапи на претстојниот 18-ти белградски Гитар арт фестивал, еден од десетте глобално најзначајни. Најнапред, в среда, на 22 март ќе одржи солистички концерт во големата сала на Домот на младите, а два дена подоцна, како еден од шесте одбрани балкански инструменталисти, ќе свири и на светската премиера на проектот „Гитарски ...

⇐ DailyРадио Слободна Европа ⇒