„Авантурите на Аладин“ на сцената на МНТ

„Авантурите на Аладин“, приказна за победата на љубовта, за победата над алчноста и злобата. Приказна за простувањето и потребата да се верува дека во секој човек лежи скриен добротвор, скриен пријател, безусловен почитувач и сродна душа, вели режисерот Трифуновски. За актерите кои ги играат Аладин и принцезата Џасмин, претставата е прекрасна и безвременска бајка, обоена со љубов којашто ги урива ...

⇐ DailyМРТ ⇒