Платформата и што по неа?

Значи, барањата се легитимни, само што се поставени на нелегитимен начин – со уцена! И – не се приоритетни. Конечно, кризата поради која се одржани овие предвремени избори не е предизвикана поради заострените меѓунационални односи туку поради криминалното владеење. Не е, значи, точно дека државата не функционира поради дефицитот на колективните права (иако тој дефицит постои) или поради тоа што ...

⇐ DailyРепортер ⇒