Битна е сумата, се останато се преговори!

Деновиве широката македонска јавност е нем сведок на почетокот од процесот наречен преговори за формирање на новата влада. Претседателот мандатот го довери на партија која што имаше најголем број пратеници, како последица на негово автономно толкување на уставната одредба која што му ја стипулира должноста да го направи тоа. Имено фамозниот член 90 од Уставот на Републиката Гласи: „ Претседателот ...

⇐ DailyРепортер ⇒