Албанците и Македонците го кренаа тепихот, и најдоа многу прашина и една Платформа

И така, си живеевме сите ние среќно, весели и безгрижни во Македонија, и одеднадеш, без никаква претходна најава, без усул, веднаш после осамостојувањето, брзо-брзо, само после нецели…ххмм….26 години, како гром од ведро небо, БУУУУМММ, ни се случи Албанската Декларација !?!?! Какво е ова чудо невидено?!? Па зарем е ова возможно? Сите веќе бевме убедени дека и Албанците по примерот на Власите се ...

⇐ DailyЖурнал ⇒