Златна Книга

Оралната хигиена превентивно делува на добро здравје. Редовната и правилна хигиена овзоможува отстранување на остатоците на храна и денталниот плак кој е многу ...
сите 3 | | | веќе видена

Глутенот – причинител на болести Ако сте го препознале типот на заболување на системот на варење кое го имате (пр. Гастроезофагеална рефлуксна болест, кога ...
сите 10 | | | веќе видена

Настел Тафталиџе се наоѓа на aтрактивна локација со развиена модерна инфраструктура, во близина на повеќе градинки, училишта, факултети, здравствени установи, ...
сите 18 | | | веќе видена

Сите кои редовно тренираат се поотпорни на болести,зголемена им е работоспособноста,им се создава креативен дух,стануваат поурамнотежени,стекнуваат сигурност ...
сите 11 | | | веќе видена

Постојат три критични периоди во текот на растот и развојот кои се посебно значајни за појавата на лошото држење на телото во кои треба превентивно да се ...
сите 12 | | | веќе видена

Она што малку е познато во пошироката јавност претставува фактот дека, според релевантни стручни лица, мозокот на новороденото бебе е некоја врста на ...
сите 4 | | | веќе видена

Денес во време на современа технологија децата се изолирани од посериозна физичка активност. Иако многубројните научни истражувања во пракса покажале дека ...
сите 14 | | | веќе видена

next