Тиранската платформа доведе до институционална криза, блокада за Влада, неизбор на претседател на Собрание, вели македонскиот претседател Ѓорге Иванов во ...
сите 347 | | | веќе видена

Правно неиздржано е да се формира влада без определен мандат. Таквата влада би била без легитимност од претседателот, односно без уставна основа, вели ...
сите 347 | | | веќе видена

Тиранската платформа е директно мешање, но и загрозување на независноста на Република Македонија, а содржинските барања не се само политички опасни, туку се и ...
сите 158 | | | веќе видена

Двајца малолетници во два одвоени случаја вчера биле тешко повредени од струен удар во обид да се фотографираат качени на вагон на Македонски железници, ...
сите 71 | | | веќе видена

Ѓорге Иванов нема право да се однесува тирански кон својот народ, само за да удоволи на еден човек и неговата фамилија да ги реализираат нивните криминални ...
сите 347 | | | веќе видена

Народот јасно им порача дека не поминува ниту тиранската платформа, ниту негирањето на македонскиот народ, химна и знаме, се она за кое што СДС упорно молчи, а ...
сите 253 | | | веќе видена

Македонскиот народ знаел дека без Бога и без Црквата не ќе може ништо. Знаел и цврсто верувал дека само со Божја помош сe може да истрпи и со Божјиот благослов ...
сите 60 | | | веќе видена

Македонското друштво „Илинден“ со седиште во Тирана и огранокот за Голо Брдо, го поздравија усвојувањето на Предлог-законот за заштита на малцинствата, што ...
сите 15 | | | веќе видена

СДСМ денеска соопшти дека новото парламентарно мнозинство ја презема обврската многу скоро да ги деблокира демократските процеси и да избере нова реформска ...
сите 188 | | | веќе видена

next