Најбрз интернет на светот има Сингапур, а најбавен Јемен. Македонија има речиси најспор интернет во регионот, покажуваат податоците на опсежното истражување на ...
сите 33 | | | веќе видена

Досегашното искуство со виртуелната реалност главно се темели на игри и забава. Било која посериозна работа беше тешко да се постигне, првенствено поради ...
сите 7 | | | веќе видена

Само пет месеци по поставувањето во земјината орбита, телескопот на NASA – ТЕСС – кој е во потрага по нови светови вон нашиот Сончев Систем, откри две ...
сите 22 | | | веќе видена

На смартфоните во денешно време чуваме голема количина чувствителни лични податоци и преку нив вршиме се почувствителни работи. Поради нив, можеме да станеме и ...
| | веќе видена

Проектот за развој и промоција на туризмот во земјите од Западен Балкан ги претстави своите активности на 11. Викенд Медиа Фестивал кој се одржува во ...
сите 46 | | | веќе видена

next