Микроорганизми од Земјата на надворешната страна од Меѓунарoдната вселенска станица успеаја да преживеат 533 дена во вакуум, изложени на интензивно ...
сите 8 | | | веќе видена

Еден индиски сателит е уништен во вселената, што создаде повеќе од 400 парчиња орбитален отпад, кој претставува опасност за астронаутите на Меѓународната ...
сите 7 | | | веќе видена

Зелените глечери веќе станале дел од митологијата на Антарктикот. Уште во 18-тиот век научниците забележале необични зелени парчиња мраз на работ на светот. ...
сите 3 | | | веќе видена

next