Извршниот директор на компанијата „Амазон“ и најбогат човек во светот, Џеф Безос, за два дена загуби 19,2 милијарди долари, кога акциите на неговата компанија ...
сите 7 | | | веќе видена

Безбедноста и приватноста низ цела Европа се широко дискутирани прашања. Секоја недела носи вести за нови сајбер напади или протекување на податоци кои влијаат ...
сите 11 | | | веќе видена

Енергетската ефикасност на чисто електричните автомобили драматично и несразмерно се намалува со зголемување на брзината, но австриските власти сепак процениле ...
сите 8 | | | веќе видена

Посетителите ќе можат да го видат посебниот инфо камион на „Ваилант“, во кој ќе бидат претставени најактуелните производи, како и современите технолошки ...
сите 69 | | | веќе видена

Берн Гомберт е одговорен за дизајнот и развојот на механички делови кои се користат во роботиката. Една од најинтересните примени е кодот на високоосетливи ...
| | веќе видена

„Стикерите“ се популарно средство за комуникација меѓу корисниците и се незаменлив дел од водечките мобилни апликации. WhatsApp е една од ретките платформи што ...
сите 3 | | | веќе видена

Многумина од нас имаат голем страв од летање. Постојат неколку совети како да се смирите доколку треба да патувате со авион, кои веруваме дека ќе ви помогнат. ...
сите 5 | | | веќе видена

Истражувачите од Британскиот антарктички центар (BAS) го демонстрираа начинот на пребројување китови од вселената, со помош на сателитски снимки. Дури и кога ...
сите 2 | | | веќе видена

Вештачката интелигенција (AI) може да ни помогне подобро да ги разбереме причините за верското насилство, покажува ново истражување од страна на научниците при ...
сите 6 | | | веќе видена

next