Првиот меѓуѕвезден објект некогаш виден во нашиот соларен систем би можел да биде вонземскo соларнo јадро испратено од друга цивилизација во потрага по знаци ...
сите 4 | | | веќе видена

Компјутерски научници при Универзитетот во Калифорнија, Риверсајд за прв пат откриле колку лесно хакерите можат да ја искористат графичката процесорска единица ...
сите 3 | | | веќе видена

Првиот меѓуѕвезден објект некогаш виден во нашиот соларен систем би можел да биде вонземскo соларнo јадро испратено од друга цивилизација во потрага по знаци ...
сите 3 | | | веќе видена

Со цел контејнерите за рециклирање да станат подостапни до граѓаните, компанијата Пакомак изработи мапа на која се маркирани сите локации кадешто може да се ...
сите 2 | | | веќе видена

Нова студија од страна на научниците при МИТ вели дека на Земјата постои ласерската технологија која би можела да се обликува во нешто налик на “трем“, односно ...
сите 7 | | | веќе видена

next