Кинескиот гигант во сегментот за електронска трговија, Алибаба груп холдинг, објави дека ќе ја вклучи руската подружница во заеднички проект во кој партнери ќе ...
сите 3 | | | веќе видена

Луѓето веќе долго време се мајстори на умешноста со рацете, вештина која во голема мера може да се припише на човечките очи. Во меѓувреме, роботи сé уште ја ...
сите 4 | | | веќе видена

Проект за извлекување пластика од Тихиот Океан е подготвен да ја започне својата прва фаза од Аламеда, Калифорнија, на 8 септември. Креаторите на проектот ...
сите 7 | | | веќе видена

Знаеме дека ветерните и сончевите фарми имаат локални ефекти врз топлина, влажност на воздухот како и други фактори кои можат да бидат корисни – или штетни – ...
сите 6 | | | веќе видена

next