Без разлика колку е вкусна вашата храна – ако услугата на персоналот е лоша, тогаш сте во неволја. Вашите клиенти имаат илјадници избори каде да јадат и пијат ...
Менаџерите на рестораните имаат многу одговорности, кои можат да бидат изработени на добар, или лош начин. Ако сакате да избегнете некои од најголемите грешки ...
Под слоганот “Хотелиерите во невозможна мисија” се одржа четвртиот Пролетен собир на менаџерите од хотелскиот секторот во стопанската комора на Србија. Собирот ...
Државниот пазарен инспекторат најавува дека во наредниот период ќе има зачестени контроли, кај правни и физички лица кои се занимаваат со угостителство и ...
Француската кујна важи за една од највкусните во светот, но нејзината тајна не е само во рецептите. Сепа односот кои го имаат кон храната кој како краен ...
Во уметничкиот дел на „Juraj Šporer“ одржан е првиот дел од „Gourmet priče“ на која угостителите од Опатијската ревиера се претставија со богата гастро понуда. ...
Можеби сметате дека Се во вашиот ресторан е одлично, храната, персоналот, декорот… но дали сте се обиделе да го погледните тоа низ очите на гостите? Штом ...
Последниот викенд од месец Мај е посветен на вистинскиот пивски спектакл – Festival “BEERanje” , односно интерактивниот пивски настан кој ќе ги спои врвните ...
Еден од водечките лондонски бармени и амбасадор на алкохолниот пијалок Метакса, Andre Kavaleiro, им одржа две едуктавини сесии на домашните бармени, а воедно и ...
Послужувачот за време на служењето му приоѓа на гостинот од левата страна. 1. Поздравете. 2. Прашајте за пиење пред јадењето. 3. Дадете мениа. 4. Објаснете го ...
Дали некогаш сте помислиле какво е чуството да уживате во панорамски поглед и во храна подготвена од врни готвачи, доволно мечтаевте, оваа желба можете да ја ...
Кога гостите нарачуваат јадење во ресторните, тие сакаат да го добијат токму како нагласиле да се направи, полно со беспрекорна услуга…. најбрзо што може. Но, ...
Додека седите во ресторан или кафетерија со вашите блиски, околу вас има и други гости кои уживаат во удобноста на локалот, не заборавајте дека некој се ...
Повеќе од очигледно е дека сега во Хрватска е сезоната на гастрономските и кулинарските збиднувања. Следи уште една недела на манифестации, од 25ти до 31ви Мај ...
Постојат многу фактори поради кои продажбата на храната и пијалоците во рестораните е ставена под знак прашалник. Добро е кога ресторанот е во добивка и ...
Дали знаете што е наредното што би го посакале вашите гости или пак што тие ќе сакаат утре, следниот месец или пак идната година ?! Дали барем еднаш се имате ...
Може да послужувате одлична храна и пијалоци, но ако вашиот персонал не е беспрекорен, тогаш, залудно е се. Не претпоставувајте дека персоналот ја работи ...
Сопствениците на баровите и рестораните се свесни за соодносост приходи- трошоци. Нивната цел е да се зголеми приходот преку продажба и намалување на трошоците ...
Има нешто чудно во гостите кои влетуваат во рестораните или баровите и пијат по еден коктел. Ако сте менаџер или сопственик на таков објект, најверојатно би ...
Сигурно мислите дека ниските цени се секогаш добра работа ? Сметате ако им понудите поефтин пијалок на клиентите, дека сите ќе дојдат во вашиот бар ? Е па не е ...