Ресторан менаџерот треба да обезбеди ефикасно и профитабилно работење на ресторанот, но воедно мора да води сметка за нивото и угледот на ресторанот. Тој мора ...
1 . Сопственик на ресторан . Технички, сопственик на ресторан може да биде секој кој ќе се реши за овој бизнис и што ќе најде доволно средства за да ја ...
Интенет порталот Lonely Planet ја прогласи плажата Јаз на Црногорското приморје како најдобра плажа во Европа.Тие ја опишуваат оваа плажа како исклчително ...
Редовните гости се срцето на ресторанот. Тие се луѓе кои се враќаат повторно и повторно, и тие се заслужни за поголемиот дел од вашата заработка од ресторанот. ...
Туристички дестинации кои се уништуваат од туристите. За искусен патник, идејата за пронаоѓање место, во голема мера се води според својата желба, можност и ...
Се разбира дека квалитетот на храната е важен, но нема ништо полошо од услугата на персоналот која ги оттурнува гостите од ресторанот. Ако келнерите или ...
Иако денес основа на кечапот е домат, во минатото тоа не било така. Тогаш се правело кечап од сардини, кромид, остриги, лимон или ореви. Можеби кечапот од ...
На врвот на листата 50 најдобри ресторани во светот е зацврстен шпанскиот ресторан El Celler de Can Roca, кој го водат тројца сопственици. El Celler de Can ...
Сите се запознаени со програмите за лојалност, директното рекламирање и попустите, но кои се помалку конвенционалните начини за изградба на база на клиенти во ...
Страста е тоа што секој готвач отсекогаш го водела за да создаде нешто кое вреди да се проба. Како макотрпен и прецизен процес, развивањето на уникатна храна ...
Холанѓанецот Bay van der Bunt ја продал титулата на сопственик на “Најголемата колекција на стар алкохол во светот”. За жал, тој сепак бил подготвен да се ...
Отворен кафе бар во кој се е бесплатно, освен времето. Во Лондон почна да работи првиот кафе бар каде се е бесплатно, освен времето кое се наплаќа три пени по ...
H erberg Vlissinghe Овој бар се наоѓа во градот Бриж, Белгија во 1515 год и попознат е како најстар бар. Како некогаш популарно место за многу познати сликари, ...
Општо земено, сите алкохолни пијалоци, кои се постари, се подобри од ново произведените. Тоа е затоа што, кога алкохолот е долго време во дабово буре, се ...
Кралицата на морето – скромната сардина и црешата, едно од овошјата кои први го навестуваат летото, од 2-ри до 9-ти јуни заедно ќе го претставуваат ...
Од ден на ден се повеќе угостителски објекти во својата понуда вклучуваат и доставување на храна. Доставувањето на храната може да биде до домовите на ...
Белградскиот хотел “88 соби”, кој работи во рамките на хотелската компанија MK Mountain Resort, е добитник на сефтификат за квалитет, доделен од страна на ...
Дупчињата на Швајцарските сирења (кашкавали), Ементајлер и Апенцела се предизвикани од честички од слама кои паѓаат во млекото додека се молзат ктавите, ...
“Оваа работа бара многу жртвување и посветување скоро и да не остава време за семејството, пријателите меѓутоа она што ќе го добијат е подобра личност и ...