Секој бизнис бара одредена инвестиција во маркетинг стратегија, па така и угостителскиот. Покрај класичните реклами за медиуми и веројатно најдобрата маркетинг ...
За секој гостин е важно да пие од чиста и здрава чаша во еден ресторан или кафе – бар. За оние поупатени гости најважно е пијалакот да биде наточен во ...
Оброкот не е целосен без пијалак. Ако сакате вашиот ручек да го заокружите со добро избрана чаша алкохол, следете ги овие неколку правила со цел да постигнете ...
Задачата на послужувачот е да го контролира темпото на целото послужување на гостите со цел јадењето да тече глатко и да не биде ниту убрзано ниту одложувано. ...
Реномиран како светски, најсакан шампањ и еден од првите луксузни брендови во историјата. Самото име претставува глобална икона на луксуз и прослава. Низ ...
Комбинацијата од доручек и ручек или пак попознато како Brunch можеме да кажеме дека е омилениот оброк на сите кои сакаат за време на викендите да спијат до ...
Послужувач, претставува одличен начин да се заработи доволно, без да се работи од 9 до 5. Текстот подолу ќе Ви ги прикаже суштинските обврски на оваа професија ...
Четврта година по ред Агенцијата за поддршка и промоција на туризмот (АППТ) го претставува својот туристички потенцијал на саемот за туризам во Москва, Русија ...
Туристичкиот потенцијал на Македонија претставен на последниот саем во зимската сезона “TUR Resemässan i Göteborg” кој се одржува во Гетеборг, Шведска. Повеќе ...
Македонските национални ресторани се специјализирани тематски ресторани со определена идеја и со национални елементи. Содржат македонски мотиви во ентериерот, ...
По десети пат оваа година, почнувајки од 25ти до 29ти Март ќе се одржи “Бисер Мора 2015″. Пред 10 години овој фестивал има здрушено 20-тина хрватски готвачи ...
Како да започнеме да зборуваме за одличната храна како што е оризот? Ширум светот, различни народи ги употреубаат намирниците кои се карактеристични за нивното ...
Во туристичката понуда на Македонија за годинава се вклучени 232 хотели кои се категоризирани според европски стандарди. Како што информираат од Министерството ...
Еден од важните критериуми кога гостинот одбира угостителски објект секако е и услугата или љубезноста на послужувачите. Со сигурност, би можело да се каже ...
Johnnie Walker Blue Label наскоро ќе стане прво паметно шише со жесток пијалок. Производителот на жестоки пијалоци, компанијата Diageo склучи договор за ...
Почнувајќи од 28 до 31-ви Мај во Шибеник ќе се одржи меѓународниот фестивал „ Вкуси го медитеранот“, единствената гастрономска-културна манифестација, која ...
Кога би ги прашале ирците што е најдоброто од нивната земја, без размислување ќе ви одговорат дека тоа е пивото Guinness. Токму ова пиво го има превземено ...
Филе е месо без коски, добиено од месо или риба, а мињон е француски збор што означува вкусно. Заедно, филе мињон означува вкусно филе . Нема причина да ...
Температурите се покачуваат полека но сигурно целосно ќе го исфрлиме топлото кафе и ќе го замениме со чаша ладно кафе погодно за летните горештини. Доколку ...
Готвењето без рецепт е лесно ако знаеш успешно да ги извршуваш следните техники. Печењето сепак е секојдневна рутина која се користи при готвењето. За да го ...