Џејсон Барбер, фармер од Дорсет, Англија, произведува вотка од кравјо млеко повеќе години. Моментално, неговата „Црна крава“ е пијалокот по кој лудува цела ...
По се изгледа дека месец Април е посветен на случувањата во Хрватска. Пред нас е Четвртото Првенство во подготовка на скара кое ќе се одржи во Хрватска и ...
Нема ништо поубаво од уживањето во празничната трпеза со семејството. Важноста на храната најмногу се истакнува на Велигден, бидејќи овој голем христијански ...
Опатија – Хрватска на 11ти и 12ти Април ќе биде место каде ќе се зборува само за кафето – неговата подготовка, потекло и се што е директно поврзано со ...
Пиварниците често отстапуваат од традиционалните состојки за пиво, вода, јачмен, квасец… Сепак, има некои отстапки кои се екстремни. Sprecher Mbege Ale е пиво ...
Првиот и основен критериум кој треба да се исполни при подготовка на суши е, секогаш се користи сурова риба која потребно е да биде свежа. За суши практично ...
Досега се запознавме со многу ресторани на невозможни локации ресторан на дрво, ресторан во облаците па дури и ресторан кој наликува на затвор, сепак ...
Најубавиот загребски парк почнувајки од 8ми до 16ти Април ќе биде дом на најпознат слаткарски настан во Хрватска. На почетокот од овој сладок настан, ...
Индонезиска кујна е една од најпознатите живописни и шарени кујни во светот, полна со интезивен вкус. Таа е разновидна, делумно поради фактот дека Индонезија е ...
Се што сакате да знаете за надоместок – такса за пуштање музика во вашите објекти или пак не сте сигурни околу постапката и имате некои дополнителни прашања, ...
Да се биде угостител воопшто не е лесно, честопати може да се случи веќе договорената резервација да биде откажана, а тоа чини пари. Токму поради овој фактор ...
Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на цените на угостителските услуги во март 2015 година, во споредба со февруари 2015 година, е ...
Сомелиер-от за вино е обучена личност, која е запознаена со виното на професионален начин. Сомелиерите обично работат во специјализирани ресторани, а нивната ...
Шведската маса е начин на служење храна со кој се поставува маса која е достапена до гостите и од која тие можат сами да се послужат. Шведската маса може да се ...
Маринирањето е хармонична и неопходна техника. Таа го подобрува вкусот на месото и прави чуда со зеленчукот и овошјето. Не бара специјална опрема и вклучува ...
Во Франција ја нарекуваат само супа од кромид или пак (Soupe à l’oignon). Но за остатокот од светот, таа е Француска супа од кромид подготвена со крцкави ...
Се двоумите на кој начин да го подготвите јагнешкото месо ? Нема причина од страв ! Јагнето е лесно да се спреми, и забавно е да се готви. Како го готвите ...
Локална кафетерија воведува сосема нова и несекојдневна “шема” во своето работење, кое ќе им биде од голема корист на нивните секојдневни и лојални гости. ...
Покрај тоа што се запознавме со најскапите светски пијалови, време е да се запознаеме каде ти се послужуваат и што ги прават овие коктели толку скапи. Па да ...