ТВ Орбис

Денеска во Битола се одбележа 16-годишнината од настанот во с. Вејце каде што загинаа и бранители од Битола и битолско. Bрој делегации денес им оддадоа почит и ...
сите 8 | | | веќе видена

Дел од демонстрантите влегоа во Собранието по што се обидуваа да влезат во прес салата каде што се пратениците на СДСМ и ДУИ, како и новинарите. Од последните ...
сите 103 | | | веќе видена

За прв пат од областа на јавното здравство, во Битола беше промовирана монографијата на јавната здравствена установа Центар за јавно здравје Битола, под наслов ...
сите 5 | | | веќе видена

Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој го објави првиот јавен повик за користење средства во рамки на ИПАРД 2 програмата. За ...
сите 4 | | | веќе видена

Од денес па до 10 мај во ПЕ на МЗШВ Битола ќе се примаат барања за надомест на штета од ниските температури пред не цела седмица. Во пелагонискиот регион ...
сите 55 | | | веќе видена

next