Статија МК

Овој наслов веќе го најавив во насловот Иновација како основа во Facebook во кој го коментирав накратко, односно ги претставив најважните работи од интeрвјуто со Mark Zuckerberg основачот и CEO на Facebook. Kако дел од тоа интервју стои дека во Facebook немаат потреба, а ниту време за да пишуваат формални бизнис планови. Истото и јас го искусив во пракса. Иако, едно десетина години проучувам литература од претприемништвото каде се пропагира целосна формализација на бизнис планот, направив грешка пред неколку години кога започнував еден бизнис. Ваквата пропаганда која ја нарекувам во стилот „Планирај го твојот бизнис план“ е целосно погрешна и можете да ја слушнете од луѓе кои никогаш сами не започнале сопствен бизнис или пак од луѓе кои премногу ја следат теоријата која иако не штети, сепак во некои случаи е дијаметрално спротивставена со праксата. Мое практично искуство Кога го започнував тој бизнис имав бизнис идеја и седнав да напишам бизнис план и добро го напишав. Започнав нели по правилници за ...
| | веќе видена

Дискриминацијата или елиминирање на некој кандидат, отпуштање од работа заради одредени несоодветни критеруми – најчесто предрасуди, е сè поприсутна во современиот начин на функционирање во бизнис секторот. Па така овој термин сè почесто е слушан од луѓето кои имајќи соодветни квалификации а немајќи соодветно разбирање заради тоа што не се примени на одредено работно место, или пак не добиле покачување на платата, заради истото се користат со објаснувањето – дискриминација! Што е дискриминација? Дискриминација е постапка со која некоја личност неправедно се става во неповолна положба во однос на друга личност, врз основа на некоја нејзина особина која што нема никаква врска со смислата на дадената ситуација. Најчести причини за дискриминација се предрасуди кои постојат во некое општество кон одредени општествени групи (на пример „плавушите се глупави“) и притоа се применуваат кон поединци што припаѓаат на таа одредена група. Така на пример, некој шеф предводен од предрасуди ќе ѝ понуди пониска плата на ...
| | веќе видена

Електронската опрема е составена од различни материјали кои кога се оставени во природата претставуваат голема опасност по здравјето на сите живи суштества, како и врз цела околина. На следната листа се опишани дел од најопасните елементи кои се наоѓаат во електронскиот отпад . За жал во Македонија речиси целиот електронски отпад се наоѓа на отпадите кои не се соодветни за електронски отпад. Воедно, тие не се ништо повеќе од парче земја на кое се складира отпад . Ова е само скратена листа на едни од најопасните тешки метали кои може да се најдат како дел од електронскиот отпад. Тешки и останати метали Е – отпад кој ги содржи Арсен Мали количини има во лед светилките Бариум CRT Монитори Берилиум Ел. Напојување Кадмиум CRT монитори, копири, батерии, тонери Олово CRT монитори, батерии, електрични плочи Литиум Литиумски батерии Жива Касети, флопи дискови Никел Батерии, CRT монитори Селен Фото копири Цинк Сулфид Внатрешноста на CRT монитори Арсен е отровен материјал кој може да доведе до разни заболувања на ...
| | веќе видена

Од време на време, на берзите се појавуваат периоди во кои дивидендите на акциите во просек се повисоки од каматите на долгорочните обврзници. Тоа и не е така честа појава, но се случува во периоди кога инвеститорите бараат дополнителна премија за преземениот ризик од вложување во акции. А токму таков период беше присутен есента 2011 година. На берзите бележевме зголемена несигурност, која пред сè се должи на промената во односот на инвеститорите кон пазарниот ризик. Доколку го анализираме ваквиот, да го наречеме ревидиран однос кон ризикот, многу е интересен фактот, што инвеститорите се фокусираат главно на краткорочен временски период, за разлика од долгорочниот аспект на приказната, кој во тие моменти е целосно игнориран. Тоа убаво се забележува и од изјавите на берзанските експерти, во кои поголемиот дел од нив, се занимаваат со барање на одговори за моменталната несигурност. Можеби тоа е поради непредвидливоста, која во моментиве е толку голема, што не остава простор да се размислува што евентуално би ...
| | веќе видена

Ким Јонг Ил , севернокорејскиот диктатор, вообичаено не се смета за трендсетер. Но, во една област тој секако води: инфлација на титули на работни места. Господин Ким има 1 200 официјални титули, вклучувајќи ги и, грубо преведени, следниве: заштитничко божество на планетата, секогаш победоносен генерал, ѕвезда-водилка на дваесет и првиот век, врховен командант на првиот фронт во борбата против империјализмот и САД, вечна прегратка на топла љубов и најголемиот човек кој некогаш живеел. Кога станува збор за работни титули, живееме во време на честа инфлација. Се чини дека секој што ќе го сретнете е шеф или претседател од некаков вид. Инфлацијата на титулите создава сопствен речник: „китење на титули („uptitling”) и „надувување на титули“, (“title-fluffing”). Исто така, тоа создава технолошки помагала. Една интернет страница ја дава оваа едноставна формула: само земете ја вашата работна титула, измешајте неколку „звучни“ зборови како „глобален“, „интерфејс“ и „клиент“ и готово е. Лудоријата започнува од ...
| | веќе видена

Сте забележале ли дека живееме во свет во кој секогаш настојуваме да се грижиме за сите околу нас, освен за нас самите? Дали сте тип на личност која повеќе се грижи за другите или повеќе сте посвете себеси и сакате да напредувате и да уживате во животот? Дали можеби сте тип кој сака секогаш да биде информиран? Или, едноставно сакате постојано да правите промени во животот бидејќи чувствувате дека стагнирате и горите од желба да покажете што знаете? Луѓето имаат потреба од напредување во животот, но честопати се откажуваат од нив затоа што мислат дека или немаат време или едноставно не знаат од каде да почнат. Можеби мислат дека им се потребни многу поголеми ресурси од оние што ги поседуваат во моментот. Мислат дека треба да најдат некој друг за да им помогне во планираниот развој. Инвестирањето во себе може значително да ви се исплати Дали Вашите пари генерираат нови приходи? Преку дивиденди, парите кои ги инвестирате во акции, всушност генерираат уште повеќе пари секоја година, без вие да треба да ...
| | веќе видена

Неможете да ги решавате проблемите со истиот начин на размислување на кој сте ги создале. А. Ајнштајн Користејќи ја мудроста на еден од најбрилијантните умови на модерното време, може да се заклучи дека доколку сакате да имате резултати кои ги надминуваат “обичните” неопходно е да користите нов начин на размислување или менаџирање. Доколку продолжите со користењето на стари алатки за размислување и менаџирање, едноставно се изложувате да бидете во многу ранлива позиција. На лично ниво, луѓето кои ги учат, ги користат и ги усовршуваат новите (ќе ги наречам) технологии, стануваат вистински атлети-шампиони во споредба со оние кои не ги учат. На организациско ниво, компаниите па и цели држави кои не инвестираат во новите начини на размислување, менаџирање и лидерсто, остануваат на клупите за резервни играчи. Во својот светски бизнис бестселер Од Добро кон Одлично , авторот Џим Колинс ги именува како обични-медиокритетски компании кои имаат добри резултати. Овие компании и покрај тоа што остваруваат ...
| | веќе видена

Во денешниот деловен свет се става голем акцент на потребата за тимската работа и за соработката меѓу вработените – квалитетниот тим стана идеал кон кој што тежнеат сите организации. Но, дали тоа навистина е така, или работата, без оглед на сè поголемото претпочитање на тимската работа, главно се сведува на самостојно вршење на работата? Дали тимската работа е секогаш најдоброто решение или пак е губење време? Одговорот е помеѓу овие две крајности – тимот функционира најдобро кога, покрај добрата соработка меѓу членовите, секој го врши својот дел од работата самостојно. До пред неколку децении деловните цели главно се постигнуваа преку самостојна работа, а улогата на тимот беше првенствено информативна, додека, пак, денес целта на тимот е постигнување на што е можно поголема ефикасност во работењето. Во тимот настануваат креативни идеи, проблемите се разгледуваат од неколку перспективи, соработката и кохезијата на групата ги зголемуваат потребата за остварување на заедничките цели и чувството на припадност ...
| | веќе видена

Иницијатор за овој краток напис ми беше еден твит од @GuyKawasaki за нешто што мора да биде прочитано од страна на претприемачите во однос на Бизнис план VS Бизнис модел . Ова е всушност линк до квалитетен напис на Steve Blank во однос на оваа тема. Моја препорака е да го прочитате бидејќи навистина ќе ви го претстави бизнис планот во едно поинакво светло. За што всушност се однесува ова? Во написот се прикажани примери на два стартап бизниси. Едниот кој изгубил 3-4 месеци на подготовка на Бизнис план , оној таканаречен „формален“ и вториот кој воопшто не губел време на подготовка на бизнис планот туку едноставно се насочил на изработка на вистински Бизнис модел . Првиот бизнис по завршување на бизнис планот сфатил дека скоро половина од претпоставките во истиот не биле воопшто во согласност со претпоставките на потрошувачите. Додека вториот преку дизајнирање на бизнис модел кој ќе биде во согласност со потрошувачите, основното насочување му било тој бизнис модел да понуди вредност за потрошувачите, ...
| | веќе видена

Го најдовте вашето прво вработување откако дипломиравте. Секако дека не беше лесно. Сега треба да се потрудите да ја задржите работата и да бидете успешни. Како? Следуваат неколку совети кои можат да ви помогнат да успеете. Добар прв впечаток Кога конечно ќе дојде вашиот прв работен ден, појавете се на работа барем десет минути порано и не одете си кога ќе дојде точно 16 часот. Ова ќе изгледа како да доаѓате на работа и го одработувате апсолутниот минимум, а секако ова не е впечатокот кој сакате да го оставите кај работодавачот. Исто така, облечете се професионално дури и ако сте сигурни дека компанијата поддржува поопуштен стил на облекување. Мажите треба да носат класични пантолони и кошула со долги ракави а жените пантолони или професионално здолниште и кошула или блуза која ги покрива рамениците. Во текот на првите неколку денови можете да процените како останатите вработени се облекуваат па потоа да го прилагодите вашиот стил на облекување. Поставувајте ги вистинските прашања Откако ќе се ...
| | веќе видена

Еден бизнис и еден претприемач имаат постојани влијанија од надворешноста на бизнисот. Иако денес е тешко да се определат прецизно границите на еден бизнис сепак може да претпоставиме дека зад некои замислени граници постои окружување кое влијае на бизнисот. Еден бизнис како организациски систем се наоѓа во постојана интеракција со сопственото окружување. Ова значи дека постојат фактори кои влијаат од надвор кон бизнисот и бизнисот со сопствените активности (акции) влијае на окружувањето со цел да остане во динамичка рамнотежа со истиот. Во повеќето научни трудови кои ги пишував оваа го претставував како Третиот Њутнов Закон: На секоја акција одговара еднаква реакција, со ист правец но со спротивна насока. Ова значи дека бизнисот мора да одговори на влијанијата од надвор како и да очекува дека на секоја негова акција ќе постои соодветна реакција од околината. Овие влијанија може да се анализираат од аспект на тоа како ја делиме околината на бизнисот. Најчесто во научната литература се користи PEST ...
| | веќе видена

Специјално за моите верни читатели конструирав десет клучни правила кои гарантирам дека доколку ги применувате во секојдневната работа ќе придонесат да остварите долгорочен успех. Секое правило мора да го прочитате внимателно. Врз основа на нив треба да ги определите Вашите силни и слаби страни и да се посветите на усовршување на слабите и истакнување на силните. 1. Засакајте ја својата работа и најдете начин да станете исклучителни во неа. Не можете да бидете незаменливи ресурс во Вашата компанија доколку не станете исклучително добри во она што го работите. 2. Одлучете што точно сакате да постигнете во својот живот. Поставете го како Ваша финална цел и одредете колкава цена сте спремни да платите за да го достигнете. Остарувањето на примарната цел бара од Вас да жртвувате одредени работи. 3. Поткрепете ја секоја Ваша цел со следниве атрибути: истрајност, одлучност и волја за нејзино остварување. Издржливоста и флексибилноста се едни од клучните карактеристики на успешните луѓе. 4. Следете ја девизата ...
| | веќе видена

Предрасудите кои луѓето ги имаат за алкохолизмот и можностите да се надмине овој проблем Алкохолизмот е многу раширен стил на живот насекаде во светот. Бројот на алкохоличарите постојано расне и покрај тоа што новите дроги заземаат сè поголемо место меѓу зависниците. Алкохолот е легална дрога. Секој, па дури и малолетно лице, може лесно да дојде до алкохол. Според податоците на РЗЗЗ во Македонија има меѓу 50 и 60 000 алкохоличари, но најверојатно оваа бројка е поголема од реалната. Според овие податоци, околу девет проценти од децата до 16 годишна возраст веќе пробале алкохол. Но и оваа бројка најверојатно е поголема од реалната. Тешко може да се дојде до прецизни податоци за бројот на алкохоличарите, од повеќе причини. Едната од нив е што повеќето од нив не се сметаат за алкохоличари и не се изјаснуваат како такви. Потоа околината во Македонија е таква што и многумина кои за професионалците се алкохоличари, за нивните семејства, роднини или пријатели се „љубители на добрата чашка„, а терминот алкохоличар ...
| | веќе видена

Откуп на секундарни суровини Има голем број на откупни центри во Македонија за откуп на секундарни суровини во Македонија и речиси сите функционираат без проблем. Овој бизнис можете да го започнете со минимален влог. Сè што ви треба е регистрирана фирма, простор каде би го складирале откупениот материјал и доволно пари во готовина за да им плаќате на собирачите. Покрај собирачите на суровини има големи можности за собирање на овој отпад од фирми кои го имаат во изобилие, а за кој им плаќаат големи пари на комуналните претпријатија за да им го земаат истиот. Што се однесува на суровините кои би се откупувале како пластика, железо или хартија, нивната цена има растечки тренд и има постојана побарувачка за нив. Соларна централа Ова е нешто релативно ново, но е мошне исплатливо со оглед на големата субвенционирана цена на електричната енергија произведена од фотоволтаици. Без разлика што можеби чини нешто повеќе од другите видови на енергија, инвестицијата се враќа за околу 5 до 7 години и потоа барем 15 ...
| | веќе видена

Does relation between work and career is the same as 40 hours of work per week and. 60 hours of work per week? Few days ago I read my friend’s status on Facebook. It was something about the correlation between the work and the career. It was something like: The difference between the work and the career is equal to the difference between 40 to 60 hours of work per week! It was interesting status and inspired me to think! Is it really necessary that someone have to work 60 hours a week to make some kind of career? First I agreed with that status, and then I didn’t. At the end, I wrote on a piece of paper the arguments why I think that is true on one side and why I think that is not like that, on the other side of the paper. Let’s see the whole thing from the top! In our business world is generally known that if you want to get the status of “good worker”, you sometime have to stay on work after the end of work time, and sometime, you need to finish the work obligations at home. But be careful! The status of ...
| | веќе видена

Зошто да не биде уметност и одземањето, се разбира, кога тоа се прави умешно, а не само додавањето боја? Зошто да мора да се создава, а не да се модифицира (чисти, рециклира, трансформира) веќе создаденото и, на тој начин, да се креира уметност? Зошто плус, а не минус? Конечно, нели и негацијата претставува творечки чин, доколку умешно и суптилно се одбира што ќе се елиминира, а што ќе остане недопрено?! “А што ќе ми направат? Што може да ми кажат? - Немој да ми ги чистиш ѕидовите! Јас не вандализирам, јас само чистам! Од кога и врз основа на што е тоа забрането?!” Ова е парафразирана верзија на изјавата која ја слушнав пред околу година дена на една од странските телевизиски канали, а ја даде некој современ урбан уметник, во врска со еден нов подправец во графити уметноста, наречен “превртени графити” (reverse graffiti). За што се работи? Верувам дека на сите ни е добро познато дека графитите, наједноставно кажано, претставуваат сликање врз јавни површини (ѕидови, врати, прозорци, огради, излози…) и ...
| | веќе видена

Дали е сигурно дека ако поставиме високи цели и се обврземе кон нив сигурно ќе ги оствариме? Не верувам. Обврзување кон остварување на целите е важен фактор во успешноста на еден претприемач што повеќе пати беше нагласено тука. Но, не верувам дека доколку поставиме цел продажба од една милијарда евра како еден мал бизнис и се обврземе на остварување дека ќе ја оствариме. Сепак, ние се наоѓаме во една мала земја, каде многу работи многу потешко се изведуваат во споредба со некоја „понормална“ држава. Еден планинар почетник нема да може веднаш да се искачи на Монт Еверест. Еден претприемач, сопственик на мал стартап бизнис не може да постави цели веднаш да биде Google, барем не во Македонија. Дури и најиновативните идеи кај нас тешко поминуваат заради недостаток на една глобална рамка која ќе му помогне на еден таков претприемач да ја оствари својата висока цел. На пример, целта да заработиме 100.000 евра е многу поостварлива отколку една милијарда во тековната година. Од што зависат целите? Постојат повеќе ...
| | веќе видена

Пред многу години кога бев менаџер за маркетинг во една компанија имавме шеф што ги полудуваше вработените. „Мартин“ почнуваше да шета по ходниците во 4:30 часот за да провери некој да не си заминал од работа пред 5, задаваше задачи и потоа се мешаше во сите детали и ги измачуваше вработените до смрт, и се чинеше дека ужива да им се меша на другите во работата, ретко даваше добри оценки за сработеното – освен во случаи кога сработената задача беше на некој начин поврзана со него. Го викавме Наполеон. Тој ги излудуваше сите во одделот, и лека полека скоро сите вработени во одделот си заминаа. Мартин е совршен пример за аксиомата дека оние што бараат работа им се приклучуваат на големи фирми а потоа си одат заради лоши шефови. Можеби имате шовинистички шеф или расист . Или пак шеф што сите заслуги си ги препишува себеси. Можеби вашиот шеф мисли дека немате живот надвор од канцеларија и секој ден ве задржува до доцна. Или шеф што ви задава премногу задачи со нереални крајни рокови или рокови што постојано се ...
| | веќе видена

Сите ние во себе имаме голема храброст, а истовремено имаме и стравови… Длабоко во себе нашата храброст и стравови имаат пуштено корени, а причините за нивното постоење ги чуваме скржаво од свесноста. Поголемиот дел од луѓето не навлегуваат подлабоко во проучување и откривање на тоа кои се причините поради кои некој човек реагира храбро и превзема одговорност за исходот на сопствената постапка, додека истовремено некој друг кој се наоѓа во иста/слична животна ситуација со слични животни искуства, образование, финансиска сигурност, социјална вклопеност реагира спротивно од храбро. Познаваме храбри луѓе кои секојдневно се соочуваат со разни животни проблеми, луѓе кои се свесни на значењето на секојa минутa изминатa во нивниот живот, сопствените мисли, постапки и одговорноста која ја превземаат. Истовремено познаваме и луѓе кои се плашат од бубачки, од темница, има и такви кои се плашат од кучиња и мачки, летање со авион, пливање… Постои страв и од непознато, страв од успех, страв од неуспех, смрт, грешка, ...
| | веќе видена

Кога сме во процес на бизнис планирање ние планираме што треба да изведеме, спроведеме, превземеме во иднина за нашиот бизнис. Ова изведување, спроведување, превземање ќе биде од страна на бизнисот. А бизнисот го сочинуваат: • Вие – претприемач (биолошки систем), • Вашите вработени (биолошки систем), • Технологијата (технички систем) и Но, при тој процес на бизнис планирање, дали сте ги зеле во предвид капацитетите на бизнисот . Кога велам капацитети на бизнисот мислам на Вашите капацитети, капацитетите на Вашите вработени и капацитетите на Вашата технологија. Ние можеби ќе сакаме да произведеме 100.000 парчиња од нашиот производ годишно, но нашата технологија ни дозволува само 50.000 парчиња годишен капацитет . Затоа секогаш во процесот на бизнис планирање морате да го имате во предвид капацитетот. Тоа значи, дека ќе треба да се навраќате неколкупати во процесот на планирање за да ги усогласите капацитетите со потребите и очекувањата од Вашиот бизнис. Што претставува капацитет? Капацитет едноставно ...
| | веќе видена

next