Спектра

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев, имаше средба со Ламберто Заниер, високиот комесар за национални малцинства на ОБСЕ. На ...
сите 7 | | | веќе видена

Министерството за труд и социјална политика, Агенцијата за вработување, бизнис заедницата, локалниот економско социјален совет, и останатите чинители денеска ...
сите 21 | | | веќе видена

Мевмед Халили од Лабуништа e избран за вд директор, тој е долгогодишен работник во Центарот за социјални работи во Струа, со услов според законот е тој да биде ...
сите 2 | | | веќе видена

Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески очекува позасилена динамика на изградбата на автопатот Кичево-Охрид, каде, како што вели, се прават напори дел ...
сите 83 | | | веќе видена

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев, придружуван од вице премиерот задолжен за европски прашања, Бујар Османи, имаше средба со ...
сите 437 | | | веќе видена

Поглавјето за животна средина да се отвори на почетокот на преговорите за пристапување на Македонија кон ЕУ, беше заклучокот на конференцијата „Акција против ...
сите 4 | | | веќе видена

Министерството за внатрешни работи ја информира јавноста дека во петок, 4-ти октомври, во Охрид ќе престојува делегација предводена од државниот секретар на ...
сите 321 | | | веќе видена

Во седиштето на Светската организација за заштита на природното и културното наследство УНЕСКО во Париз, охридскиот градоначалник Константин Георгиески како ...
сите 54 | | | веќе видена

Црвен крст Охрид, во рамки на активностите на Програмата грижа за стари лица „Најди време“, за општините Охрид и Дебарца се вклучува во одбележувањето на Први ...
сите 11 | | | веќе видена

Од неодамна во Охрид започна со работа проектот „Подобрување на квалитетот и пристапноста на здравствената заштита и социјалните услуги во пограничните ...
сите 3 | | | веќе видена

next