Smart Portal

Skype минатата година доби редизајн којшто значително го промени корисничкиот интерфејс на апликацијата, а доби и повеќе нови функции. Целта на овој редизајн ...
сите 5 | | | веќе видена

Вештачката интелигенција како технологија, а препознавањето на лицата на луѓето е дел од неа, е во огромен подем изминатите неколку години. Проблемот е што за ...
сите 2 | | | веќе видена

Sony оваа недела претстави нов смартфон која ќе ја надополни нивната понуда од средната класа. Наречен XA2, овој телефон доаѓа со одличен метален дизајн, голем ...
сите 47 | | | веќе видена

Microsoft Teams е сервис којшто е наменет за тимовите во компаниите да комуницираат помеѓу нив. Еден од најпознатите вакви сервиси кој го „отвори“ пазарот е ...
сите 14 | | | веќе видена

Имајќи го во предвид фактот дека сообраќајните незгоди се водечка причина за смрт и повреди кај младите лица, родителите со право се загрижени дали нивните ...
сите 24 | | | веќе видена

Од 7-ми до 13-ти јули во Темишвар, Романија, како паралелни настани, се одржаа 26-тата по ред Балканска Олимпијада по Информатика (БОИ 2018) и 12-тата по ред ...
сите 7 | | | веќе видена

Компанијата M-Lab, во соработка со Google, Princeton и други, го претстави извештајот за просечната брзина на интернетот во светот, направена врз основа на ...
| | веќе видена

Notepad е една од најстарите програми во Windows која исто така нема добиено никаква надградба, барем не позначајна, уште од првата своја верзија. Тоа ја прави ...
сите 6 | | | веќе видена

next