Скопје Инфо

Во Музејот на македонската борба, денес се одржа традиционалната манифестација “Жената борец за слобода и македонска државност“. Преку тематската изложба и ...
сите 29 | | | веќе видена

Жената во Македонија со исти работни карактеристики како маж заработува 17,9 отсто помалку, односно таа би морала да работи дополнителни 65 дена за да ја ...
сите 5 | | | веќе видена

Од половина до две третини од вработените во земјава се подвработени, односно се на несоодветни работни позиции во однос на своите квалификации, работат ...
сите 10 | | | веќе видена

Во недела е Прочка, а од понеделник веќе почнуваат Велигденските пости. Да нивамаваат каква храна купуваат, оние кои планираат да постат, потсетуваат ...
сите 6 | | | веќе видена

Освен болеста и смртта, и неверството е нешто што носи големо патење. Тоа уништува врски, пријателства и бракови. Луѓето реагираат на различен начин на ...
сите 7 | | | веќе видена

Не можам да ти ветам дека секогаш ќе бидам љубезна, особено кога сум вознемирена. Не можам да ти ветам дека секогаш ќе се држам строго до она што ќе го кажам. ...
сите 2 | | | веќе видена

Не дозволувајте други луѓе да го одредуваат правецот на вашиот живот! Кога конечно ќе сфатите колку вредите, зборовите и осудувањата на другите луѓе нема да ве ...
сите 4 | | | веќе видена

За носталгичарите и вљубениците на старо Скопје, еве како некогаш изгледаше скопскиот кеј. Многу зеленило, шаренило и убавина, старите скопјани со носталгија ...
сите 5 | | | веќе видена

За покажаната храброст и укажаната несебична помош на настраданите во сообраќајната несреќа кај селото Ласкарци, на пожарникарите од Територијалната ...
сите 13 | | | веќе видена

next