Град Скопје

По поројна бура со големи количини на врнежи и силен ветер која го зафати Скопје и регионот, веднаш се активираа службите на Градскиот штаб за заштита и ...
сите 41 | | | веќе видена

Кратка но поројна бура со ветрови од над 80 км/ч претпладнево го зафати Скопје и предизвика бројни штети врз јавниот и приватниот имот и зеленило. До Градот ...
сите 47 | | | веќе видена

Град Скопје и Конгресен центар „Александар Македонски“ денеска во Салата на Советот на Град Скопје организираа семинар и дебата на тема „Социјално осигурување ...
сите 5 | | | веќе видена

Градоначалникот Шилегов денеска ги посети кандидатите кои ја посетуваат обуката за оџачари во средното училиште ГУЦ „Здравко Цветковски“ што ја организира ...
сите 6 | | | веќе видена

ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје денеска го стави во употреба новото возило наменето за заловување и транспорт на бездомните кучиња од скопските улици. Ова е ...
сите 11 | | | веќе видена

Градоначалникот Шилегов и претседателот на Управниот одбор на ЕВН Македонија Штефан Петер, потпишаа Меморандум за соработка со ЕВН за користење на изложбениот ...
сите 48 | | | веќе видена

Денеска во Архитектонскиот факултет, во рамки на активностите на меѓународниот проект ЕУКАНЕТ (EUCANET) се одржува работилница на тема „Граѓански ориентиран ...
сите 3 | | | веќе видена

Градоначалникот Шилегов, заедно со директорот Македонската филхармонија, Виктор Илиески, и џез музичарот Феми Кути, денеска одржаа прес-конференција во ...
сите 51 | | | веќе видена

Околу 300 ученици од девет скопски основни училишта кои собраа најмногу пластични шишиња и ги предадоа за рециклирање на ПАКОМАК учествуваа во глобалното ...
сите 51 | | | веќе видена

Градоначалникот Шилегов денеска учествуваше на Конференцијата за безбедност на патиштата, што се одржа во организација на Светската банка, Министерството за ...
сите 9 | | | веќе видена

Во Градскиот трговски центар денеска се одржа традиционалниот „Меѓународен добротворен базар 2018“ на кој на повеќе од 20 штандови дипломатските претставништва ...
сите 12 | | | веќе видена

Градот Скопје, Фондацијата „Фридрих Еберт“ и Министерството за финансии на Република Македонија организираа прием за Метин Хакверди, член на Парламентот на ...
сите 38 | | | веќе видена

Заменик - градоначалникот на Скопје, Енвер Малиќи, денеска присуствуваше и на победникот Јорданчо Ефтимов му го додели сертификатот на завршниот настан во ...
сите 17 | | | веќе видена

Градот Скопје објави Јавен повик за прибирање барања за користење средства од Буџетот на Град Скопје за 201 8 година, наменети за финансирање на програмски ...
| | веќе видена

next