Се за храна

Сите добро знаеме за неговото поволно влијае на целокупното здравје, а при тоа, секој би помислил на вообичаениот начин, да се напие чаша чај. – А, запознаени ...
сите 12 | | | веќе видена

Потењето е природен обид на телото за намалување на телесната температура. За време на големите жештини, но и во некои стресни и напнати ситуации интензивното ...
сите 11 | | | веќе видена

Драги наши читатели, во пресрет на светскиот ден на храната (16 октомври), во соработка со American Corner од Битола со големо задоволство го најавуваме ...
сите 59 | | | веќе видена

Според процената на ФАО, околу една третина од целата храна произведена на глобално ниво, за човечка исхрана, се губи или фрла секоја година. – Интервју со ...
сите 37 | | | веќе видена

next