Правдико

На скопскиот булевар Јане Сандански во попладневните часови на 7 април дошло до нарушување на јавниот ред и мир поради недоразбирање во сообраќајот. Како што ...
сите 52 | | | веќе видена

Со оваа уредба со законска сила , се уредуваат условите, начинот и постапката на финансиска поддршка на работодавачите од приватниот сектор погодени од ...
сите 381 | | | веќе видена

Скопското основнo јавно обвинителство предлага казна за човек кој ја прекршил мерката за самоизолација, откако од Словенија се вратил во земјава. Како што ...
сите 312 | | | веќе видена

Министерството за труд и социјална политика информира дека граѓаните со прекин на работен однос, имаат право на паричен надоместок во висина од 50% од ...
сите 319 | | | веќе видена

На 37-та седница Владата ја донесе Уредбата со законска сила за примена на Законот за вработените во јавниот сектор за време на вонредна состојба согласно која ...
сите 24 | | | веќе видена

Дражавниот санитарен и здравствен инспекторат (ДЗСИ), во периодот од 2 до 5 април, спроведе 66 вонредни инспекциски надзори во здравствените институции низ ...
сите 44 | | | веќе видена

Основното јавно обвинителство Скопје денеска поднесе шест предлози за издавање казнени налози против вкупно десет лица, обвинети за кривично дело непостапување ...
сите 215 | | | веќе видена

Како дополнување на Одлуката за изменување на Одлуката за забрана и посебен режим на движење на територијата на Република Северна Македонија, донесена на 36-та ...
сите 231 | | | веќе видена

Со Уредбата со законска сила за финансиска поддршка на физички лица кои вршат самостојна дејност погодени од здравствено-економската криза предизвикана од ...
сите 36 | | | веќе видена

Со Уредбата со законска сила за субвенционирање на исплата на придонеси од задолжително социјално осигурување за време на вонредна состојба , се уредуваат ...
сите 37 | | | веќе видена

Владата на предлог на Комисијата за заразни болести во рамки на Министерството за здравство и Генералниот кризен штаб, донесе одлука за забрана за движењето за ...
сите 287 | | | веќе видена

Основното јавно обвинителство Битола поднесе Предлог за издавање казнен налог против шест лица кои го сториле кривично дело – Непостапување според ...
сите 227 | | | веќе видена

next