PharmaNEWS

Две третини од жените имаат цистит барем еднаш во животот !?! У ринарните инфекции се честа причина за посета на лекар, особено кај женската популација. ...
сите 4 | | | веќе видена

Консумацијата на додатоци како мултивитамините, витаминот Д, калциумот или витаминот Ц, не се штетни но истовремено, не обезбедуваат здравствени придобивки. Н ...
сите 20 | | | веќе видена

Специјалната очна болница „Деница“ со добротворни активности П о повод Светскиот ден на видот, во Специјалната очна болница „Деница“, вчера беа организирани ...
сите 61 | | | веќе видена

Несоницата најчесто се дели според нејзиното времетраење и според причината на нејзиното настанување. И нсомнија ( Несоница ) – недоволно спиење и нарушување ...
сите 3 | | | веќе видена

Пофалбата која ќе му овозможи на детето да го препознае сопствениот напор може да помогне да се изгради неговата самодоверба. С амопочитта може да произлезе од ...
сите 3 | | | веќе видена

Со кои остеоартритични промени најчесто се соочува вашиот коленов зглоб? Д ури и само неколкуте изгубени килограми го намалуваат ризикот од развивање на ОА на ...
сите 3 | | | веќе видена

Разговаравме со д-р Глигоровска за бронхитис кај педијатарската популација, причини, манифестации и негови компликации Н ајчеста причина за настанување на ...
сите 6 | | | веќе видена

next