Со средства на турската владина агенција за соработка и координација Тика, ќе се гради и опреми нова училишна зграда во ОУ „Братство и Единство“. По тој повод ...
сите 38 | | | веќе видена

Победникот на трката на 10 километри на атлетскиот митинг Охрид ТрчаТ 2018 Оливера Јевтиќ од Србија, е дисквалификувана поради значително кршење на ...
сите 3 | | | веќе видена

Уртрово во расадникот на ЈП „ Охридски комуналец“ започна делњето на 400 жардиниери со саксиско цвеќе, како дел од проектот „Цветни балкони - Цветен Охрид“ на ...
сите 52 | | | веќе видена

Во Охрид денеска ќе започне дводневна Меѓународната научна конференција „Реформите на безбедносниот систем како предуслов во евроатланските интеграции„ која е ...
сите 68 | | | веќе видена

Денеска се одбележува споменот на Свети Јован Владимир, кој на денешен ден во 1016 год. подмолно бил убиен, а подоцна и прогласен за светител од страна на ...
сите 22 | | | веќе видена

next