Основниот суд во Охрид на повтореното судење ја потврди казната затвор во траење од 16 години за српскиот државјан Бојан Угреновиќ кој на 1 јануари 2016 година ...
сите 5 | | | веќе видена

На денешен ден пред пет години (05/06/2013) започна со работа Шила – концептуелниот бар и кафѐ во срцето на охридската чаршија. Со низа идеи и иновации ШИЛА ...
сите 4 | | | веќе видена

Охрид на 6-ти јуни ќе биде домаќин на средбата на министрите на Македонија, Црна Гора и на Албанија на која ќе се говори за спроведувањето на акциите и мерките ...
сите 36 | | | веќе видена

Жители на Мешеишта се жалат дека околината на игралиштето во локалното училиште е обрасната со висока трева, што ги оневозможува децата слободно да играат и да ...
сите 3 | | | веќе видена

Народната банка на Република Македонија во соработка со Централната банка на Холандија, во Охрид ја организира Единаесеттата конференција за плаќања и пазарна ...
сите 49 | | | веќе видена

На отворениот ден што се одржа денеска во ОЕМУЦ „Св. Наум Охридски“ беа презентирани компаниите „ Костал“, „ЛТХ – Лерница“ и „ОДВ- Електрик“ како потенцијални ...
сите 2 | | | веќе видена

Реформите во правосудниот систем треба да бидат најголем приоретет на македонската држава - изјави Рајхард Прибе, експертот кој беше ангажиран од Европската ...
сите 18 | | | веќе видена

На 2-ри и 3-ти Јуни во заедничка соработка со Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на РM и ТАВ беше организирана промотивна тура Охрид 2018. На ...
сите 9 | | | веќе видена

next