Охрид 24

Моите размислувања на оваа тема се добро познати во јавноста и во повеќе наврати директно и темелно ги имам образложено и на претходните синодски седници, но и ...
сите 341 | | | веќе видена

Со исцрпни пумпи на ЈП „Нискоградба“ денеска се црпеше водата од потонатиот брод „Мис Стон“ во каналот Студенчишта, кој потоа беше дислоциран од каналот. ...
сите 39 | | | веќе видена

Почнувајќи од април оваа година, охридската јавност е вознемирена од незаконските градежни работи кои, под превезот на проектот за реставрација и конзервација ...
сите 31 | | | веќе видена

Бродот „Мис Стоун“, кој вчера потона во каналот Студенчишта, по што од него се излеа нафта и предизвика еколошки инцидент, денеска ќе биде изваден од езерото. ...
сите 74 | | | веќе видена

Бугарската телевизија БНТ во емисијата „Вера и општество“ открива дека Светиот архиерејски синод на Македонската православна црква – Охридска архиепископија на ...
сите 312 | | | веќе видена

next