Развој на социјални услуги за лицата со попреченост во рамки на заедниците каде живеат и намалување на бројот на деца и возрасни кои се сместени во институции ...
сите 17 | | | веќе видена

Според невладините, „бомбите“ се неопходи да бидат употребувани и натаму во постапките. Неопходно е позиционирање на СЈО во најмала рака на ниво и степен на ...
сите 221 | | | веќе видена

Учениците од 5-А одделение од ООУ "Јосип Броз-Тито" Валандово, го посетија дневниот центар во Валандово, ја покажаа својата хуманост и израдуваа неколку дечиња ...
сите 23 | | | веќе видена

Со цел промоција на македонските и интернационалните брендови пиво, креирање на пивски бренд фестивал и зајакнување на пивската култура во Македонија и ...
сите 9 | | | веќе видена

Болтон е третиот советник за национална безбедност во мандатот на Доналд Трамп. Функцијата на Болтон ќе ја преземе неговиот заменик Чарлс Куперман. Мировните ...
сите 50 | | | веќе видена

Секојдневното и прекумерно консумирање алкохол е причина за голем број здравствени, социјални и економски проблеми на поединците,семејствата и на самото ...
сите 3 | | | веќе видена

Џемови,торти,салати,сокови...Повеќе од 800 посетители ги пробаа специјалитетите од праска на првата хуманитарна „праскијада“ 2019 која неодамна се одржа во ...
сите 10 | | | веќе видена

Според извори од преговарачките тимови , власта понудила да се направи ново обвинителство за висока корупција кое ќе утврдува криминал кај фунционерите а ќе ...
сите 414 | | | веќе видена

next